Jdi na obsah Jdi na menu
 


CVMK Přerov 2022

28. 9. 2022

Ve dnech 17. - 18. září 2022 se uskutečnila 52. CVMK na výstavišti v Přerově. Naše plemeno bylo zastoupeno 9 kolekcemi, tj. 36 králíky. Vystavili pouze členové klubu, jmenovitě př. Vytrhlík, Kaiser, Matúšů, Nečasová, Zbraněk a Kvapil. Posouzení provedl př. Martin Netík. Nejlepší kolekci předvedl a titul MČR si odnesl př. Kvapil s kolekcí oceněnou 380,5 b. Samička z této kolekce získala i pohár pro nejlepší 0,1 plemene věnovaný naším klubem. ČC získal Michal Kaiser za kolekci s hodnotou 379,5 b. V této kolekci byl i samec, který získal pohár věnovaný klubem pro nejlepšího samce plemene Mbh.

Kdybych se měl vyjádřit k letošní úrovni vystavených zvířat, řekl bych, že mi přijdou lepší než králíci vystavení v loňském roce na CVMK. Oproti loňsku bylo méně tmavších lemů v uších a co je velmi chvályhodné, že žádný králík nedostal výluku nebo neklasifikován. Nejhorší králík byl oceněn 93,0 b.

Takže já jsem s výstavou spokojený, jen s jednou výhradou v posouzení. Samička, která získala pohár pro nejlepší 0,1 a 96,0 b. měla výrazně světlejší oči, jako jediná z plemene, a tato výrazná vada nebyla v oceňovacím lístku uvedena a tedy ani postižena srážkou. To je asi jediná kaňka na jinak pěkné prezentaci Mbh na této výstavě. 

Nakonec chci poděkovat všem vystavovatelům za hezkou prezentaci našeho oblíbeného "moraváčka" na CVMK 2022.

Michal Kaiser

CVMK 2022 Přerov.jpg