Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciálka Mbh králíků po roce opět v Prostějově

 

 
Speciálka v Prostějově se konala dne 7.12.2013. Vystaveno bylo celkem 58 králíků od 13 chovatelů,  z toho 12 členů klubu předvedlo 54 kusů a nečlen klubu př.Drašnar vystavil 4 kusy. Vystavovali tito členové klubu: př. Blažek, Brabec, Hénik, Kaiser, Kubánek, Bc.Melcr, Mejzlík, Přikryl, Novák, Slovák, Šujan, Zbraněk. Posouzení provedl, jak se již stalo tradicí, PhDr. Jan Jirků. Rád bych mu touto cestou poděkoval za profesionální přístup při posuzování a také vřelý vztah k Mbh, co dokázal tím, že si nenechal proplatit cestovné.
 U králíků, kteří získali ocenění 94,5b a výše byla provedena typizace. Typizační komise pracovala ve složení př.Zbraněk, Grígeľ a Foltýn.
Ocenění získali:
Nejlepší kolekce – př.Zbraněk, 377,0b
ČC - př.Bc Melcr, kolekce 376,5b
Šampión 0,1 – př. Kaiser, 95,0b
Šampión 1,0 + Pohár na typizaci – př. Blažek, 96,0b
ČC – př. Drašnar, kolekce 376,0b – není člen klubu
ČC- př.Kubánek, 0,1 95b
ČC + Pohár na barvu – př.Šujan, 1,0 96b

Po skončení speciálky následovala výroční členská schůze, které se jako host zúčastnil MVDr. Miloslav Martinec, místopředseda ÚOK chovatelů králíků. Předseda klubu př.Zbraněk zhodnotil končící chovatelský rok, byli přijmuti 2 noví členové do klubu, bylo provedeno vyhodnocení speciálky a předání ocenění nejlepším chovatelům.Posuzovatel PhDr. Jan Jirků zhodnotil kvalitu předvedených zvířat a potom následovala poměrně dlouhá diskuze. V současné době má klub 24 členů. Rádi uvítáme v našich řadách další zájemce o toto nejmladší národní plemeno. Případní zájemci se mohou obrátit na jednatele klubu popř.navštívit stránky našeho klubu:  www.klubmbh.estranky.cz
Oceněným chovatelům blahopřeji a rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na zabezpečení speciálky a následné výroční členské  schůze v Prostějově v čele s př.Brabcem!                                                                             
                                                                                     Jiří Mejzlík